ISDE subsidie aanvragen

Bereken je ISDE subsidie en vraag het aan met hulp van experts

ISDE subsidie aanvragen kan best lastig zijn. Je moet aan een hoop regels en voorwaarden voldoen om subsidie te krijgen voor je warmtepomp, zonneboiler of isolatie. Op deze website kan je meer lezen over de subsidie, een stappenplan downloaden en de aanvraag met hulp doen. Deze website is eigendom van Simpel Subsidie en geen overheidswebsite.

Gratis je ISDE subsidie berekenen

Met onze subsidietool kan je gratis je ISDE subsidie berekenen en zien aan welke voorwaarden je moet voldoen. Zo loop je geen kansen mis.

Stappenplan downloaden

Download gratis je stappenplan subsidie aanvragen. Dan ben je voorbereid om de ISDE subsidie aan te vragen. Zowel handig als je ons om hulp wil vragen voor het aanvragen of het uiteindelijk zelf wil regelen.

No cure no pay

Vraag je ons om de ISDE subsidie aan te vragen, dan betaal je pas voor de service bij succes en achteraf als de subsidie op je rekening staat. Zo loop je geen enkel risico.

De ISDE subsidie in 2024

In 2024 is er 600 miljoen euro ISDE subsidie beschikbaar. Je kan voor verschillende investeringen de subsidie aanvragen. Denk aan aansluiting op een warmtenet, warmtepomp, zonneboiler en isolatiemaatregelen. Je subsidievoordeel komt gemiddeld uit op 30%. Dit geeft nog wel eens verwarring, want de overheid berekent uiteindelijk aan de hand van je type warmtepomp of hoeveelheid m2 isolatie hoeveel subsidie je krijgt. Exact je ISDE subsidie berekenen? Klink dan op de knop hierboven.

In 2024 kan je voor één isolatiemaatregel ook subsidie krijgen. Je komt in aanmerking voor deze isolatie subsidie wanneer het werk is uitgevoerd vanaf 2 april 2022. Zorg ervoor dat dit duidelijk op de factuur komt te staan. Het gemiddelde subsidiebedrag bij één isolatiemaatregel is 15%.

De ISDE subsidie blijft waarschijnlijk nog tot 2030 beschikbaar. De overheid wil ons aanmoedigen om flink minder energie te verbruiken. Wel zijn er op dit moment lange leveringstijden voor isolatie en warmtepompen. Vandaar heeft de overheid het mogelijk gemaakt om 24 maanden ná de uitvoering van het werk de subsidie nog aan te vragen. Wil je zakelijk ISDE subsidie aanvragen, volg dan de link.

Hoe werkt ISDE subsidie aanvragen?

Je kan de subsidie ISDE aanvragen als particulier, maar ook als zakelijke partij. Wij geven op deze website alleen uitleg hoe je als particulier voor je eigen woning subsidie kan aanvragen. Het belangrijkst is dat je dus eigenaar én bewoners bent van de woning. Verhuurde woningen of vakantiewoningen komen niet in aanmerking.

Belangrijkste tweede voorwaarde is dat je de isolatie, warmtepomp of zonneboiler moet laten plaatsen door een deskundig bedrijf ingeschreven bij de KvK. Als doe het zelver kom je niet in aanmerking voor de ISDE subsidie. Bij het installeren van een warmtepomp moet de gehele installatie zijn gedaan door een installateur. Alleen een in bedrijfstelling document is niet voldoende.

Een van de belangrijkste voorwaarden is dat je installatie of isolatie moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Zo moet er een meldcode beschikbaar zijn. Met deze meldcode ziet de overheid dat de isolatie of warmtepomp voldoet aan een deel van de subsidie eisen. Meer weten van de exacte voorwaarden? Download dan ons stappenplan of lees hieronder verder.

Aanvraag subsidie ISDE

Wat heb ik nodig om ISDE subsidie aan te vragen?

ISDE subsidie aanvragen is nog niet zo gemakkelijk. Je hebt een aantal dingen nodig om je kans op een succesvolle aanvraag te vergroten. Hieronder vatten we deze zaken samen:

  • Goede facturen met daarop de meldcode, aantal m2 isolatie, type isolatie of warmtepomp
  • Betaalbewijzen. Dat mag een kopie internetbankieren zijn, bouwdepot of leningbewijs
  • Bij isolatie één foto per isolatiemaatregel.
  • Verder moet je voldoen aan een aantal algemene voorwaarden, zoals: je mag het werk niet zelf doen, vakantiehuizen, uitbouw, aanbouw en herbouw komen niet in aanmerking voor de ISDE subsidie.

Heb je al facturen gehad van de aannemer en bevatten deze onvoldoende informatie? Laat dan een verklaring opstellen of toelichting sturen per e-mail. Dat kan ook als bewijs dienen voor uw aanvraag. Bent u vergeten foto's te maken? Maak dan een foto van de huidige situatie als bewijsstuk. Let op. Deze website is niet van de overheid. Als je meer details wil lezen, dan kan je dan ook op de website van de overheid doen.

Heb je je informatie compleet? Dan kan je via de website van Simpel Subsidie stap voor stap je aanvraag doen. Naast de informatie hierboven moet je wat persoonsgegevens invullen en krijg je ook inschatting van het subsidiebedrag te zien. Na het indienen van de ISDE subsidie duurt het ongeveer 6 tot 8 weken voordat de overheid het bedrag op je rekening stort. Meer lezen over de warmtepomp subsidie kan hier.

Je ISDE subsidie laten aanvragen?

Dit zijn de ervaringen van particulieren die Simpel Subsidie om hulp hebben gevraagd bij hun aanvraag. Bekijk de reviews op Trustpilot.

Het voorwerk was goed voorbereid, een paar documenten toevoegen was zo gebeurd, aanvraag werd ingediend, mogelijk 6 weken wachten op uitbetaling, maar dat was véél korter, onlangs de subsidie al ontvangen, ging heel soepel allemaal ! Dank.

C. Hogendoorn

particulier

Met een simpele link door het aanvraagmenu werd de subsidie aangevraagd. Toen was er nog een onvolledigheid en werd door hen gevraagd meer informatie aan te leveren. 5 weken later wordt het geld overgemaakt.

J. Peter

particulier

Goed gedaan simpel subsidie, makkelijk aanleveren van de juiste documenten en snel gereageerd als er iets niet in orde of incompleet was, zo was het inderdaad simpel aanvragen van de subsidie.

Meulendijks

particulier

Veel gestelde vragen

Hieronder antwoord op de meest gestelde vragen