ISDE subsidie warmtepomp

Lees hier hoe je ISDE subsidie voor je warmtepomp kan aanvragen. Volg de knop hieronder om gratis een berekening te maken of download ons stappenplan voor meer informatie

Gratis checken

Gratis checken hoeveel warmtepomp subsidie je kan krijgen en aan welke voorwaarden je moet voldoen

Extra subsidie

Gemiddeld al snel meer dan 2.500 euro subsidie voor je warmtepomp

Hulp bij aanvragen

Je warmtepomp subsidie laten aanvragen met de grootste kans op succes

Warmtepomp subsidie in 2023

In 2023 is er weer warmtepomp subsidie beschikbaar. Je krijgt al snel gemiddeld 30 procent subsidie op de aanschaf van je warmtepomp. Het werkelijke subsidiebedrag hangt af van het vermogen van de warmtepomp. Naast de warmtepomp kan je ook ISDE subsidie krijgen voor de zonneboiler of isolatie.

In totaal is er meer dan 350 miljoen euro ISDE subsidie beschikbaar. Vanaf maart 2023 is er nog ruim 270 miljoen euro beschikbaar. De komende jaren zet de overheid extra in op het energie besparen en aardgasverbruik verminderen. Loop daarom geen kansen mis en check direct hoeveel subsidie je kan krijgen. Het subsidiebedrag voor een hybride warmtepomp is al snel meer dan 2.500 euro en kan oplopen tot ruim 8.000 euro.

Aanvraag subsidie ISDE

Warmtepomp subsidie aanvragen vergt goede voorbereiding. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen, hier op een rijtje:

  • Zorg voor een factuur waar duidelijk op staat wat voor warmtepomp er is geplaatst, vermogen en liefst met meldcode.
  • Zorg voor een betaalbewijs van de warmtepomp. Dat mag een kopie internetbankieren zijn, bouwdepot of lening bewijs
  • De warmtepomp moet zijn ge├»nstalleerd door een installatiebedrijf, dit mag je niet zelf doen.
  • Je hebt alleen recht op de warmtepomp subsidie als deze in je eigen huis geplaatst is. Vakantiewoningen komen niet in aanmerking. Heb je als bedrijf een warmtepomp gekocht? Dan moet je zakelijke ISDE subsidie aanvragen

Bevatten de facturen van de installateur te weinig informatie? Laat deze dan aanpassen of zorg voor een verklaring waar opstaat wat voor soort warmtepomp is geplaatst, meldcode en vermogen.

Via Simpel Subsidie kan je de subsidie vervolgens uit handen geven. Dat scheelt je een hoop werk en levert je een grote kans op succes op. Na het indienen van de subsidie duurt het gemiddeld 6 tot 8 weken voordat je het bedrag op je rekening hebt. Na het plaatsen van de warmtepomp heb je 24 maanden de tijd om de subsidie aan te vragen. Lees hier meer over de ISDE subsidie in 2023.

Ervaringen met subsidie laten aanvragen

Hieronder enkele van de honderden positieve reviews die Simpel Subsidie heeft verzameld bij het helpen van particulieren met hun warmtepomp subsidie aanvraag. Bekijk Trustpilot voor meer informatie.

Warmtepomp aangeschaft en daarna met zeer beperkte inspanning de subsidie zonder problemen binnen 8 weken op mijn rekening gestort. Top service en voor een betaalbaar bedrag geheel ontzorgt.

ter Keurst

particulier

Ik heb een hybride warmtepomp van Remeha laten plaatsen door Heat Transformers en na garantie aanmelding heeft Remeha voor de subsidie aanvraag via Simpel Subsidie verder verzorgt. Tot mijn verbazing is alles snel verlopen en is de subsidie uitbetaald. Ik ben zeer tevreden.

R. Bot

particulier

Zeer behulpzaam zowel telefonisch als schriftelijk. Aanvraag was voor mij complex door combinatie van HR glas en warmtepomp. Ingediend en feilloos afgerond door Simpel Subsidie. Waarvoor dank.

H. van den Os

particulier

Veel gestelde vragen

Hieronder veel gestelde vragen over warmtepomp subsidie aanvragen