ISDE subsidie aanvragen in 2023

Lees hier meer over de ISDE subsidie 2023 en download een gratis stappenplan!

Gratis stappenplan

Download ons stappenplan ISDE subsidie aanvragen. Zo weet je precies of je in aanmerking komt en waar je aan moet voldoen.

Meer ISDE subsidie

In 2023 is er meer ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor één isolatiemaatregel. Dus wees er snel bij en pak dat voordeel.

ISDE subsidie berekenen

Bereken gratis je ISDE subsidie en krijg snel inzicht in alle voorwaarden en eisen

De ISDE subsidie in 2023

De ISDE subsidie is al een aantal jaar dé manier voor de overheid om woningeigenaren te helpen bij verduurzamen. In 2023 is er ruim 300 miljoen euro beschikbaar voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers. De subsidie is bestemd voor iedereen met een eigen woning. Ook in 2023 is het gemiddelde subsidiebedrag hoog. Gemiddeld kan je tot 30 procent subsidie krijgen op je investering.

In de praktijk wordt dit berekend aan de hand van de hoeveelheid vierkante meter isolatie die je hebt laten plaatsen of het type warmtepomp of zonneboiler dat is aangeschaft. Gemiddeld gaat het al snel om 1.500 euro subsidie voor isolatie en 2.500 euro voor een warmtepomp.

Subsidie isolatie voor 1 maatregel

De grootste verandering in de ISDE subsidie 2023 is dat je nu ook voor één isolatiemaatregel subsidie kan aanvragen. Dit geeft de mogelijkheid aan duizenden extra particulieren om hun subsidie nog te regelen. Het subsidiebedrag dat je krijgt voor één isolatiemaatregel is wel de helft lager dan bij 2 maatregelen. Denk aan gemiddeld 15 procent. Je krijg wel de 30 procent subsidie als je nog een isolatiemaatregel neemt of combineert met de warmtepomp of zonneboiler.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor een isolatiemaatregel moet de isolatie geplaatst zijn vanaf 2 april 2022. Isolatie die daarvoor is geplaatst komt niet in aanmerking voor de subsidie.

Aanvraag subsidie ISDE

Hoe vraag ik stap voor stap ISDE subsidie aan?

In 2023 kan je de ISDE subsidie aanvragen. Alleen dit is nog niet zo gemakkelijk. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Belangrijkst is dat je volledige facturen hebt. Voor isolatie moet de Rd-waarde, aantal m2s en de meldcode opstaan. Voor de warmtepomp de meldcode en installatiebewijs.
  • Je moet een bewijs van betaling laten zien. Dit kan bouwdepot, lening of kopie internetbankieren zijn.
  • Je hebt voor de isolatie subsidie een foto nodig als bewijs. Bij de warmtepomp is dit niet nodig.
  • Tot slot is het van belang de algemene voorwaarden in de gaten te houden. Je moet in de woning wonen waarvoor je subsidie aanvraagt en dit mag geen vakantiehuis zijn. Verder moet de isolatie in de bestaande woning zijn geplaatst. Uitbouw, aanbouw, dakkapel of vergroting van glas komt niet in aanmerking.

Mist er informatie op je facturen? Vraag dan de partij dit aan te passen. Het best is als er volledige facturen zijn. Als dit niet meer kan. Vraag dan de aannemer of installateur om een verklaring met de ontbrekende informatie. Wanneer je een ISDE subsidie aanvraag doet met ontbrekende informatie, dan is de kans op afwijzing groot.

Als je de informatie op een rijtje hebt, dan kan je de subsidie gaan aanvragen. Je kan hiervoor hulp vragen aan Simpel Subsidie. Voor een klein bedrag heb je zo de grootste kans op succes en geen omkijken naar het regelen van de subsidie.

Hulp bij ISDE subsidie aanvragen

Maandelijks helpt Simpel Subsidie honderden woningeigenaren met hun subsidieaanvraag

Alle informatie was duidelijk, en ik kreeg de subsidie supersnel op mijn bankrekening. Dat noem ik 'Ontzorgen' met een hoofdletter

René

particulier

Laagdrempelig aanleveren van gegevens op de website en goede communicatie over de voortgang. Kortom: een aanrader!

de Bruijn

particulier

Via Simpel subsidie onze aanvraag laten regelen omdat deze vrij complex was. Snel en super goed verlopen! Zeker een aanrader

Reinier

particulier

Veel gestelde vragen

Hieronder antwoord op vragen die wij vaak ontvangen